Ingredients

Scoop Spelt Eierkoekenmix 100% 10 kg
Alkali  1,5% 0,15 kg
Koud water Ca. 49% 4,9 l

Werkwijze

 

 

  • 1. Mengen

    Alkali vooraf oplossen in het water gedurende 10 minuten. Meng de grondstoffen in een planeetmenger met de vlindergard 5 minuten in 1e versnelling.

  • 2. Beslagtemperatuur

    Ca. 21˚C

  • 3. Verwerking

    Met doseerapparatuur of handmatig op een licht ingevette en met bloem bestoven plaat brengen.

  • 4. Bakken

    Rotatie-oven: 8 à 9 minuten bij circa 225˚C met weinig stoom Inschietoven: 8 à 9 minuten bij circa 240˚C met weinig stoom en matige vloerwarmte.

  • 5. Afwerking

    Decoreren met speltvlokken of speltmeel voor beter onderscheid in de winkel.