Ingredients

Deeg  
Bloem 100%
Koningsgist® 3%
Zout 1,9%

Exsensa luxe

20%

Water 

Ca. 53%
Vulling  
Vinero roompoeder 400g
Water 1 l
Amarena kersen* 400g
Topping  

Witte chocolade

 

*spoel de kersen niet af, een beetje siroop komt de smaak ten goede.

Werkwijze

 

 

  • 1. Mengen

    Giet water in een bekken met daarop de Vinero gele roompoeder en de amarena kersen. Klop dit alles tot een gladde room.
     

  • 2. Vulling

    Spuit de Amarena room op de plak met voldoende ruimte ertussen. Rol het tweede deeg uit op 2,2 mm en rol dit over de eerste plak uit. Steek met een ronde steker (Ø 8 cm) het deeg uit, waar de vulling is opgespoten.

  • 3. Narijs

    Laat de bollen +/- 75 minuten bij 32°C (85%RV) narijzen.

  • 4. Bakken

    Bak +/-  9 minuten op 240°C met een aflopende temperatuur. Laat de broodjes afkoelen.

  • 5. Decoreren

    Als de broodjes afgekoeld zijn, haal de broodjes door de kersendip en afspritzen met witte chocolade strepen.