Passie voor kwaliteit

AB Mauri biedt de bakkers over de hele wereld een breed assortiment aan innovatieve producten van hoge kwaliteit. Als onderdeel van Associated British Foods (ABF) zijn we wereldwijd een van de grootste producenten en leveranciers van bakkersgist en bakkerijgrondstoffen. Dit is ons verhaal.

 

Onze waarden

AB Mauri gelooft in de toekomst van de bakkerij. We nemen het voortouw om, als een betrouwbare partner en een duurzame speler, product- en procesinnovaties aan te reiken en nieuwe opportuniteiten te creëren voor de bakkerij- en banketbakkerijsector.

We beschouwen het als onze voornaamste missie om bakkers technische oplossingen te bieden, aangepast aan hun processen en de specifieke kenmerken van hun producten. We begeleiden hen daarbij actief in hun zoektocht naar kwaliteit, efficiëntie en eenvoud.

Het bevorderen van de ontwikkeling van commerciële activiteiten en producten verloopt in overeenstemming met strikte veiligheidsnormen die de gezondheid en het milieu respecteren.

Wereldwijde expertise

AB Mauri, een onderdeel van Associated British Foods plc (ABF), is wereldwijd een van de grootste producenten en leveranciers van bakkersgist en bakkerijgrondstoffen.

Smaakmaker sinds 1869

Bakken is een kunst die wij al meer dan 150 jaar verstaan. Bakkers vertrouwen dan ook graag op ons. Wij hebben de kennis en de ingrediënten waarmee u het beste uit zichzelf kan halen. Als onderdeel van Associated British Foods (ABF) zijn we wereldwijd een van de grootste producenten en leveranciers van bakkersgist en bakkerijgrondstoffen. Kwaliteit en de liefde voor ons vak zit diep ingebakken in alles wat we doen en maken. Deelt u die passie met ons?

 

Al meer dan 150 jaar biotechnologie

Met meer dan 150 jaar ervaring, 52 fabrieken en verkoopafdelingen in meer dan 100 landen is AB Mauri een van 's werelds grootste producenten van bakkersgist en bakkerijgrondstoffen. Als onderdeel van de ABF Associated British Food groep gaat AB Mauri  voorop in de ontwikkeling van een breed scala aan bakkersgisten en ingrediënten, speciaal geproduceerd om het hele spectrum van bakkerij- en banketprocessen te bedienen.

Historie

1845

Jacob Cornelis (Jacques) van Marken is geboren te Dordrecht.

1869

Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek 

1884

De Fabrieksbode, Het eerste bedrijfstijdschrift dat in Nederland wordt uitgegeven.

1885

Het merk Koningsgist® was een van de eerste geregistreerde merken.

1950

Ter gelegenheid van het tachtigjarig bestaan, verkreeg het bedrijf het predicaat Koninklijk.

1968

De Koninklijke Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek fusserde met Brocades tot de Koninklijke Gist-Brocades NV.

1998

Koninklijke Gist-brocades werd overgenomen door DSM.

2005

Verkoop aan Gilde Investment Management

2006

Overname door Plange

2007

De bakkersgist (2007) en ingredienten (2014) activiteiten worden overgenomen door AB Mauri