Ingredients

  groter
volume
compacter
volume
Glutenfree Multigrains 1.000 g 1.000 g
Verse gist* 40 g 20 g
Water 780 g 780 g
Plantaardige olie (raap) 100 g 100 g

 

*Om een goede en gelijkmatige opname van de gist in het deeg te verzekeren, dient de gist opgelost te worden in water vooraleer deze toe te voegen in de kneder.

 

Werkwijze

 

 

  • 1. Kneden
    1. Meng de Glutenfree Multigrains mix met water en opgeloste gist 1 minuut in 1ste versnelling.
    2. 3,5 min kneden in 2de versnelling.
    3. Voeg langzaam de olie toe en meng 3,5 min in 1ste versnelling. De olie moet goed opgenomen zijn in het deeg.
  • 2. Deegtemperatuur

    Ca. 27˚C

  • 3. Afwegen

    Ca. 500 gram

  • 4. Rijzen

    Circa 65 minuten op 30 °C

  • 5. Bakken

    Circa 50 min op 200 - 210 °C

  • 6. Bewaren

    Voor een bewaring langer dan 3 dagen van het brood, kunt u 2 g natriumacetaat per 1 kg mix toevoegen.

  • 7. Bakken

    Ca. 45 minuten bij 220 - 230˚C